United verliest bij Huddersfield, Man City dendert door

21 oktober 2017, 18:00   Bijgewerkt: 21 oktober 2017, 18:06

Een week na het gelijkspel bij Liverpool is Manchester United voor het eerst dit seizoen kopje onder gegaan in de Premier League. In de uitwedstrijd bij Huddersfield Town sloeg het team een slecht figuur en werd er door persoonlijke fouten met 2-1 verloren. Ondertussen denderde de Manchester City-trein door en won Leicester City enkele dagen na het ontslagen van trainer Craig Shakespeare met 1-2 bij Swansea City.

{image[321890][right-half][]}Manchester United was na acht speelronden nog ongeslagen en presteert ook in de Champions League uitstekend. Toch bleek het zaterdag niet opgewassen tegen promovendus Huddersfield Town, dat sinds augustus geen wedstrijd meer wist te winnen. De ploeg van José Mourinho ging ten onder door persoonlijke fouten. Aaron Mooy profiteerde na een halfuur van slordig balverlies in de opbouw van United terwijl spits Lauren Depoitre vijf minuten later al de 2-0 maakte. Invaller Victor Lindelöf ging compleet de mist in bij een hoge bal en gaf de aanvaller van Huddersfield daardoor vrij baan om de 2-0 in het doel te werken. United-invaller Marcus Rashford maakt het met een rake kopbal een kwartier voor tijd nog wel spannend, maar verder dan die ene goal kwam United niet meer. Daley Blind bekeek de matige wedstrijd vanaf de bank. 

Manchester City blijft ondertussen maar doordenderen in dit seizoen. Tegen Burnley beleefde het een wat tamme start, maar kwam het in de eerste helft wel op voorsprong. Sergio Agüero, die terug is van een blessure, knalde raak vanaf de strafschopstip. Hij is daardoor nu gedeeld topscorer aller tijden van Manchester City. Burnley bleef na de vroege tegengoal lang in de wedstrijd, maar moest in de slotfase capituleren. Uit een corner maakte Nicolas Otamendi de 2-0, twee minuten later am Leroy Sané de derde City-goal voor zijn rekening. Na negen speelronden staat City nu ruim bovenaan, met acht overwinningen en één remise. Het gat met United bedraagt nu vijf punten.

Bij Leicester City werd trainer Craig Shakespeare deze week ontslagen, omdat er maandag niet gewonnen werd van West Bromwich Albion. Dat besluit is op korte termijn een goede keuze geweest, zo is zaterdag gebleken. Ineens werd er namelijk gewonnen bij Swansea City: 1-2. Door een eigen goal van Federico Fernandez en een doelpunt van Shinji Okazaki stond het na 49 minuten 0-2. Alfie Mawson bracht de spanning nog wel terug, maar Swansea moest desondanks genoegen nemen met een verliespartij. Bij de ploeg uit Wales deed Luciano Narsingh 56 minuten mee, Leroy Fer was door een schorsing afwezig. Mike van der Hoorn bleef op de bank.

De eerste zege van het seizoen is een feit voor AFC Bournemouth, dat daardoor een gat slaat met hekkensluiter Crystal Palace. Op visite bij het nog moeizaam draaiende Stoke City werd er met 1-2 gewonnen. Dat was voornamelijk te danken aan een geweldige start van de wedstrijd. Doelpunten van Andrew Surman en Junior Stanislas (penalty) betekenden namelijk een 0-2 voorsprong na achttien minuten. Mame Biram Diouf deed in de 63ste minuut nog wel wat terug namens Stoke, maar kon een nederlaag met zijn ploeg niet meer afwenden.

Newcastle United blijft keurig in het linkerrijtje bivakkeren, omdat het ook zaterdag wist te winnen. Een late goal van nieuweling Mikel Merino, die doel trof met een mooie kopbal, bleek voldoende om Crystal Palace met 1-0 opzij te schuiven. Palace won vorige week van Chelsea en pakte toen de eerste punten van het seizoen, maar heeft in de negende speelronde dus alweer de achtste nederlaag van het voetbaljaar moeten slikken.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen