Slechte week voor Bosz, die wederom averij oploopt

21 oktober 2017, 17:28   Bijgewerkt: 21 oktober 2017, 18:05

Met Borussia Dortmund schoot Peter Bosz uit de startblokken, maar inmiddels is er wat zand in de motor van de geel-zwarte formatie gekomen. Nadat er vorige week verloren werd van RB Leipzig en midweeks gelijkgespeeld werd tegen APOEL Nicosia heeft het team van de Nederlander zaterdag wederom puntenverlies geleden. Ondanks een 0-2 voorsprong bleef het bij Eintracht Frankfurt steken op een 2-2 gelijkspel.

Na de thuisnederlaag tegen Leipzig en het teleurstellende resultaat op Cyprus moest er zaterdag eigenlijk gewonnen worden van Eintracht Frankfurt, dat speelde met Jetro Willems in de basis. De start van de koploper was ook prima, getuige de treffer van Nuri Sahin in de achttiende minuut. Toen Maximilian Philipp, de man in vorm, in de 57ste minuut de 0-2 aantekende leek de buit binnen voor Borussia Dortmund. Toch ging het mis. Tien minuten later stond er namelijk ineens een 2-2 stand op het scorebord in Frankfurt. Sébastien Haller maakte de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip, Marius Wolf scoorde vier minuten later de gelijkmaker. Met man en macht ging Dortmund in de laatste 25 minuten op jacht naar een derde treffer, maar die viel niet. Daardoor kan Bayern München zaterdagavond in punten gelijk komen.

RB Leipzig heeft zaterdag een plichtmatige overwinning geboekt op promovendus VfB Stuttgart, dat vooralsnog prima meedoet op het hoogste niveau. Een treffer van verdediger Marcel Sabitzer in de 23ste minuut maakte het verschil in de ontmoeting in Leipzig. Door de vierde overwinning op rij stijgt de RB Leipzig naar de tweede plaats in de Bundesliga, al kan Bayern vanavond nog wel passeren.

Bayer Leverkusen speelde de vorige twee duels op rij gelijk, waardoor het de aansluiting met de subtop enigszins verloor. Zaterdag heeft het team echter weer drie punten kunnen bijschrijven en dat gebeurde op overtuigende wijze. Bij Borussia Mönchengladbach werd er maar liefst met 1-5 gewonnen, en dat na een vroege 1-0 achterstand. Fabian Johnson bracht de thuisclub al na zeven minuten op voorsprong, maar in de tweede helft ging het vervolgens helemaal mis voor Gladbach. Leverkusen gaf flink gas en liep via Sven Bender, Leon Bailey, Julian Brandt, Kevin Volland en Joel Pohjanpalo uit naar een 1-5 zege. Invaller Pohjanpalo legde de eindscore in de 81ste minuut vast op 1-5 en stond toen pas net twee minuten in het veld.

FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, ging zaterdag op sneue wijze onderuit tegen Hannover 96. De 1-0 voorsprong werd in de tweede helft door het putje gespoeld, waardoor er met 1-2 verloren werd van de verrassende nummer zes van de ranglijst.