Ajax onder 19 geeft Feyenoord pak slaag in mini-Klassieker

21 oktober 2017, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax onder 19 heeft in de mini-Klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord hard uitgehaald. De Amsterdammers wonnen zaterdagmiddag op De Toekomst met 4-0 van Feyenoord, dat net als Ajax in de competitie nog niet verloor. De formatie van John Heitinga gaat in de Eredivisie voor junioren alleen aan kop.

In de slotfase van de eerste helft maakte Ajax het verschil. De thuisploeg kreeg een strafschop na een charge op Mitchel Bakker. Danilo Perreira toonde zich koel vanaf de penaltystip. Ajax deelde vervolgens een dreun uit. Jurgen Ekkelenkamp schoot een voorzet laag in en verdubbelde de voorsprong.

Feyenoord ging na de theepauze op zoek naar de aansluitingstreffer. Die dachten de Rotterdammers ook te maken, maar een treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. De opgave voor de bezoekers werd onmogelijk na het tweede doelpunt van Ekkelenkamp. Een afvallende bal werkte de middenvelder via de onderkant van de lat in de goal van Feyenoord. Brian Bobbey maakte het feestje compleet. Hij scoorde zijn eerste doelpunt voor Ajax onder 19. Daarna was het ook gelijk afgelopen.

De eerste elftallen van Ajax en Feyenoord staan zondagmiddag tegenover elkaar in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen