Pröpper draagt met assist bij aan ruime zege Brighton

20 oktober 2017, 22:55

Brighton & Hove Albion had vrijdagavond weinig moeite met West Ham United. De bezoekers boekten een afgetekende 0-3 overwinning. Daardoor stijgt Brighton voorlopig naar de elfde plaats in de Premier League. West Ham bevindt zich op plek zeventien maar net boven de degradatiestreep.

Brighton kwam al na tien minuten spelen op voorsprong dankzij een treffer van Glenn Murray. Davy Pröpper begon in de basis en was kort voor rust belangrijk voor zijn ploeg. De Nederlandse middenvelder tekende namelijk voor de assist waaruit Jose Izquierdo de 0-2 maakte.

Ook na rust was Brighton de bovenliggende partij, maar de derde treffer viel pas een kwartier voor tijd. De bezoekers kregen een strafschop toegewezen en Murray maakte vervolgens vanaf elf meter zijn tweede van de avond. Hij bepaalde zo de eindstand op 0-3. Pröpper speelde uiteindelijk negentig minuten.