FC Groningen dieper in problemen na eerste thuisnederlaag

20 oktober 2017, 21:59   Bijgewerkt: 20 oktober 2017, 22:11

FC Groningen heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen concurrent Willem II. De Tilburgers achterhalen de Trots van het Noorden op de ranglijst door een 0-1 zege in het Noordlease Stadion. Fran Sol kroonde zich voor rust tot matchwinner, nadat Ajdan Hrustic al van het veld was gestuurd.

Ernest Faber had geen personele wijzigingen doorgevoerd na het 1-1 gelijkspel tegen AZ. De Groningen-trainer had wel weer de beschikking over Lars Veldwijk, maar de spits begon op de bank. Topscorer Mimoun Mahi begon opnieuw in de punt van de aanval, geflankeerd door Oussama Idrissi en Ajdin Hrustic.

Branderhorst werd in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld door de thuisploeg, dat nagenoeg geen kans wist te creëren. De doelman had met een slechte balaanname Mahi nog wel een bijna een kans geschonken, maar herstelde net op tijd zijn fout. Verder kwam alleen Hrustic twee keer in schietpositie, één keer na een snelle counter en één keer na een dribbel vanaf de rechterflank, maar in beide gevallen werd het schot geblokt.

De inbreng van de rechtsbuiten bleef tot die momenten beperkt, omdat hij al na 23 minuten moest vertrekken. Hrustic volgde een wilde tackle op met een, naar het oordeel van scheidrechter Allard Lindhout, opzettelijke handsbal in de zestien en werd van het veld gestuurd. Door de rode kaart van Hrustic stonden zijn ploeggenoten voor een loodzware opgave in de restant van het duel.

De klus voor FC Groningen werd tien minuten later nog moeilijker toen Fran Sol de eerste vlotlopende aanval van Willem II afrondde. De Spanjaard stond, voor hem kenmerkend, op de juiste plek na een fraaie steekbal van Pedro Chirivella en een strakke lage voorzet van Fernando Lewis: 0-1. Tot dat moment was Sergio Padt ook nog nauwelijks getest, al had Thom Haye wel de lat geraakt met een knap afstandsschot.

Door het uitblijven van de 0-2 bleef FC Groningen ook in ondertal zicht houden op een resultaat. Het publiek ging bovendien achter de ploeg staan waarin Amir Absalem en Ludovit Reis vanaf het begin van de tweede helft nieuw elan hadden gebracht. Veldwijk kwam er twintig minuten voor tijd ook nog bij voor verdediger Etienne Reijnen. Branderhorst hield, ondanks een aantal onzekere momenten, echter de nul. De doelman onderscheidde zich bij een afstandsschot van Reis én met name bij de rebound van Ritsu Doan.

Willem II heef in een tijdsbestek van zes dagen een gat van vijf punten gedicht naar FC Groningen. Beide teams hebben nu negen punten uit negen duels. De ploeg van Faber blijft de Tilburgers slecht op doelsaldo nog voor. Het gat naar hekkensluiter Sparta bedraagt vier punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen