PSV ontvangt 23 miljoen euro voor deelname aan CL

20 oktober 2017, 20:18

PSV heeft afgelopen seizoen 23 miljoen euro verdiend in de Champions League. Vergeleken met het bedrag wat verliezend finalist Juventus krijgt, is dat echter een schijntje. De Italianen zagen ruim 110 miljoen euro bijgeschreven worden op de rekening.

De UEFA maakte vrijdag de cijfers van het prijzengeld in de Champions League bekend. PSV strandde afgelopen seizoen in de groepfase. De Eindhovenaren eindigden als vierde in een poule met Atlético Madrid, Bayern München en FK Rostov. PSV pakte in totaal twee punten en ontving dus maar één miljoen aan prestatiebonussen. De overige inkomsten zijn afkomstig uit TV-gelden (9,3 miljoen) en de deelnamebonus (12,7 miljoen). 

Juventus ontving alleen al 58,8 miljoen euro uit tv-gelden. Dat de verliezend finalist het meest verdiende heeft vooral te maken met het feit dat Juventus lange tijd de enige Italiaanse ploeg actief was. Napoli werd namelijk al uitgeschakeld in de achtste finale. Winnaar Real Madrid bezet qua inkomsten de derde plek. Debutant Leicester City verdiende net een half miljoen meer. Ook hier werd het verschil gemaakt door tv-gelden.

Europa League

Ajax haalde de finale van de Europa League, maar dat leverde de Amsterdammers een stuk minder geld op. Zo'n 16,1 miljoen euro kreeg de verliezend finalist. Feyenoord, dat werd uitgeschakeld in de groepfase, kreeg 5,3 miljoen euro. AZ haalde de zestiende finales en hield 6,2 miloen euro over aan het EL-avontuur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen