Molenaar: "Trainerswissel gaat niet in ons voordeel werken"

20 oktober 2017, 16:25

Roda JC gaat zaterdagavond op bezoek bij FC Twente. Bij de club uit Enschede staat assistent-trainer Marino Pusic tijdelijk aan het roer na het ontslag van René Hake. Toch verwacht Roda-trainer Robert Molenaar niet dat de onrust bij Twente in het voordeel van de Kerkraders zal werken.

FC Twente staat na acht wedstrijden op een teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie. Toch zegt dat volgens Molenaar weinig. Hij verwacht dat het vertrek van Hake wel eens motiverend zou kunnen werken voor de tegenstander. "Dat is niet in ons voordeel. Zo'n trainerswissel kan iets losmaken bij een club, spelers willen zich extra bewijzen. Al denk ik dat ze dat in de huidige sportieve situatie van Twente sowieso willen, zeker in eigen stadion", aldus de trainer tegenover De Limburger.

Roda JC won het laatste competitieduel met 1-0 van NAC Breda. Molenaar ziet dan ook weinig redenen om zijn basiself om te gooien. Adil Auassar en Chris Kum zullen daardoor opnieuw het centrum vormen. "We hebben bewust gekozen voor meer sturend vermogen en routine achterin. Dat pakt goed uit", legt hij uit. Roda kan tegen Twente over een vrijwel fitte selectie beschikken. Alleen de langdurig uitgeschakelde Celestin Djim en Mitchel Paulissen ontbreken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen