Borussia Dortmund verlengt met bekritiseerde Bürki

20 oktober 2017, 14:40

Borussia Dortmund heeft het contract van Roman Bürki verlengd. De doelman staat tot medio 2021 op de loonlijst. Dat heeft de club vrijdag bekendgemaakt. Het moment van de contractverlenging is opvallend, omdat de Zwitser bij Borussia steeds meer bekritiseerd wordt.

Bürki ging dinsdag in het Champions Leagu-duel met APOEL Nicosia (1-1) in de fout en dat kostte de Duitsers de zege. Het is niet de eerste keer dat de keeper blunderde. Maar Dortmund heeft zichtbaar vertrouwen in de 26-jarige Bürki.

"Roman past sportief en als mens goed bij Borussia Dortmund", zegt technisch directeur Michael Zorc op de website van de koploper in de Bundesliga. "Wij houden van zijn stijl, en hij heeft veel potentie om zich verder te ontwikkelen. We gaan er vanuit dat hij dit spoedig weer bij zichzelf oproept."

Die Borussen namen Bürki in de zomer 2015 over van SC Freiburg. "Ik ben erg gelukkig dat Borussia Dortmund tijdens een moeilijke periode vertrouwen in mij toont. Bovendien ben ik trots om bij deze ploeg onder de lat te staan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen