Groep I: Salzburg verslaat Konyaspor, nipte zege Marseille

19 oktober 2017, 21:31

Red Bull Salzburg is na de derde speelronde in groep I koploper. De Oostenrijkers boekten een knappe 0-2 zege op bezoek bij Konyaspor. Olympique Marseille had het in eigen huis lastig tegen Vitoria de Guimaraes, maar vocht zich toch naar een 2-1 zege.

Konyaspor - Salzburg 0-2

Al na vijf minuten spelen stond Salzburg op voorsprong in Turkije. Op aangeven van Andreas Ulmer was het Fredrik Gulbrandsen die voor de openingstreffer tekende. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar en er vielen dan ook kansen aan beide kanten te noteren.

Lange tijd leek het bij die ene treffer voor Salzburg te blijven, maar tien minuten voor tijd kwamen de Oostenrijkers nogmaals tot scoren. Munas Dabbur verdubbelde de score en zorgde er zo voor dat Salzburg de laatste tien minuten rustig kon uitspelen.

Marseille - Vitoria de Guimaraes 2-1

Olympique Marseille had het in eigen huis flink lastig tegen het Portugeze Vitoria de Guimaraes. De Fransen kwamen na iets meer dan een kwartier spelen verrassend op achterstand. Rafael Martins opende de score voor de Portugese bezoekers. Heel lang konden ze daar niet van genieten, want zo'n tien minuten later viel de gelijkmaker. Lucas Ocampos zorgde voor de 1-1.

Pas een kwartier voor tijd slaagde Marseille erin om de defensie van Vitoria de kraken. Maxime Lopez maakte

er 2-1 van voor de Fransen, op aangeven van Lucas Ocampos. Daar bleef het uiteindelijk bij. Omdat Konyaspor van Salzburg verloor is Marseille nu alleen de nummer twee in groep I. De Turkse club zakt naar plek drie terwijl Vitoria met één punt laatste staat.