Groep H: Giroud helpt Arsenal met wereldgoal aan zege

Groep H: Giroud helpt Arsenal met wereldgoal aan zege

19 oktober 2017 – Arsenal gaat halverwege de poulefase met een honderd procent fier aan kop in groep H. De Engelsen boekten donderdag op bezoek bij Rode Ster Belgrado een benauwde overwinning (0-1) dankzij een wereldgoal van Olivier Giroud. De Serviërs moeten met Bate Borisov strijden om de tweede plaats. Voor het puntloze FC Köln lijkt het doek te zijn gevallen.

Rode Ster Belgrado - Arsenal 0-1
Een B-ploeg van Arsenal speelde een moeizame wedstrijd tegen het Rode Ster Belgrado van Mitchell Donald. Zo ontbraken de grote namen van Alexis Sanchez, Mesut Özil en Alexandre Lacazette. In totaal stelde Arsène Wenger tien nieuwe spelers op ten opzichte van de verloren competitiewedstrijd tegen Watford. The Gunners maakten geen goede indruk tegen Rode Ster. Pas in de laatste tien minuten, toen Rode Ster met tien man verder moest, maakte Giroud het verschil voor Arsenal. Met omhaal legde de Franse spits de bal prachtig in de kruising.

Bate Borisov - FC Köln 1-0
Voor Köln is het Europese seizoen bijna ten einde. De Duitsers verloren in Wit-Rusland op bezoek bij Bate Borisov. Het enige doelpunt mocht Köln zichzelf aanrekenen. De bezoekers kregen de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en daar profiteerde Alexei Rios vlak na rust voor. Köln blijft op de nul staan, terwijl Bate en Rode Ster beide vier punten hebben.

gerelateerd