Wolfsburg-trainer Schmidt verplicht spelers tanden te poetsen

19 oktober 2017, 13:09

Martin Schmidt hamert erop dat de spelers bij VfL Wolsburg goed hun tanden poetsen. De trainer van VfL Wolfsburg, waar de Nederlanders Riechedly Bazoer, Jeffrey Bruma en Paul Verhaegh onder contract staan, stelt dat het zeer belangrijk is voor het herstel van de voetballers.

Schmidt nam bij Wolfsburg het stokje over van de ontslagen Andries Jonker en houdt er soms wat bijzondere voorschriften op na, zo blijkt uit een interview in Kicker. De trainer wil namelijk dat de spelers na wedstrijden verplicht hun tanden poetsen. "Als je helemaal uitgeput bent, verzuurt je lichaam. Dat zuur kan dan in je bloed terechtkomen en dat heeft een negatieve invloed op je herstel. Door je tanden te poetsen rem je die reactie en zo krijg je dus fittere spelers", verklaart hij.

Daarnaast introduceerde Schmidt een nieuw trainingselement. De spelers moeten heuvels op rennen om hun snelheid te verbeteren. "Dat heb je absoluut nodig in het voetbal", stelt de trainer. Schmidt staat inmiddels drie duels aan het roer bij Wolfsburg en zag zijn ploeg drie keer gelijkspelen. Tegen Bayern München (2-2), Bayer Leverkusen (2-2) en in eigen huis tegen FC Mainz (1-1). Zondag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer vier Hoffenheim. Wolfsburg bezet momenteel de veertiende plek in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen