Roma vecht en pakt punt bij Chelsea: "Geweldige avond"

19 oktober 2017, 09:52   Bijgewerkt: 19 oktober 2017, 10:00

Chelsea tegen AS Roma was woensdag de aantrekkelijkste wedstrijd van de Champions League-avond, getuige de 3-3 uitslag in Londen. In een spannend gevecht op Stamford Bridge hielden beide partijen gelijke tred, al baalt men in het kamp van AS Roma vooral van het feit dat er niet gewonnen is. "We voelden dat we sterker waren dan Chelsea."

Roma keek in Londen al vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan, kwam terug tot een 2-3 voorsprong en speelde uiteindelijk gelijk. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld", vindt Radja Nainggolan, die net als Kevin Strootman op het Romeinse middenveld stond. "Het voelt vreemd om 3-3 gelijk te spelen. Op het veld voelden wij dat we sterker waren en we wisten makkelijk te scoren. Dit resultaat is goed voor ons moraal. We kregen veel kansen, hebben persoonlijkheid getoond en waren beter dan Chelsea. We weten dat we op het juiste pad zitten."

Aanvaller Edin Dzeko was met twee fraaie goals de grote man aan de zijde van Roma. "Het was een geweldige avond, ondanks dat we niet gewonnen hebben", spreekt hij op de clubwebsite. "Een punt is belangrijk, zeker in combinatie met het feit dat we fantastisch gespeeld hebben. Over de tegengoals kunnen we niet tevreden zijn. Daar moeten we nog aan werken en van leren."

De Bosniër scoorde in Londen onder meer met een prachtige volley. "Het Italiaanse voetbal past bij mij", zegt de spits. "Toen ik bij Manchester City speelde, scoorde ik nooit tegen Chelsea en nu doe ik dat twee keer. Dat zegt wel iets."

Ook trainer Eusebio Di Francesco is blij met het punt tegen Chelsea. Roma staat nu tweede in de poule, met vijf punten uit drie wedstrijden. "Soms waren we wat naïef aan de bal en in de keuzes die we maakten. We maakten fouten en daardoor kregen we twee goals tegen. Toch hebben het zeer goed gedaan. We hebben het plan nagenoeg perfect uitgevoerd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen