Blunderende Benfica-doelman breekt record van Casillas

19 oktober 2017, 08:25

Mile Svilar keepte woensdagavond namens Benfica voor het eerst een wedstrijd in de Champions League tegen Manchester United. Maar de achttienjarige Belg zal geen goede herinneringen over houden aan zijn vuurdoop: hij ging namelijk lelijk in de fout bij het enige doelpunt in het duel.

De kopbal van Marcus Rashford in de 65ste minuut leek namelijk makkelijk vangbaar, maar terwijl Svilar dat deed, stapte hij met bal in zijn handen achter de doellijn. Zijn actie werd opgemerkt door het arbitrale trio, dat niets anders kon doen dan The Reds een doelpunt toe te kennen. Dat de formatie van José Mourinho daardoor met 0-1 won, maakt de fout extra pijnlijk.

"Ik heb het vertrouwen van mijn medespelers gekregen, bedankt daarvoor", sprak de keeper tegenover as Aguías. Na de wedstrijd brak hij in tranen uit, maar werd getroost door tegenstander en landgenoot Romelu Lukaku. "Het was een fout van mij, maar dat hoort bij mijn ontwikkeling als voetballer," bleef hij positief.

Overigens zal Svilar nog lang aan deze wedstrijd herinnerd worden. Want ondanks zijn blunder greep hij wel een record: hij is met 18 jaar, 1 maand en 21 dagen de jongste goalie in het miljardenbal ooit. Daarmee verbreekt hij het record van Iker Casillas uit 1999.

Voor Benfica betekent de 0-1 nederlaag dat er met de huidige nul punten uit drie wedstrijden weinig uitzicht meer is op overwintering in de Champions League. United staat aan kop met negen uit drie, gevolgd door FC Basel (6 punten) en CSKA Moskou (3 punten).

[photo,109620,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen