Vd Brom over vierklapper Zlatan: "Ik zei 'bedankt, klootzak'"

18 oktober 2017, 15:28

In de Champions League staat woensdag het affiche tussen Anderlecht en Paris Saint-Germain op de rol. Die ontmoeting doet direct terugdenken aan 22 oktober 2013. Op die avond verloren de Belgen met 0-5 van de Franse sterrenformatie, vooral door vier goals van Zlatan Ibrahimovic. John van den Brom, destijds trainer van Anderlecht, kan het zich nog goed herinneren.

Van den Brom had zich met de Belgische formatie nog goed voorbereid op de ontmoeting met PSG. "Ik ben PSG destijds vooraf twee keer gaan bekijken. Een keer met mijn dochter en een keer samen met Besnik Hasi, toen ze met 4-0 wonnen van Bastia. In die wedstrijd deed Zlatan werkelijk geen flikker. Hij stond maar wat te lummelen, verdedigde niet mee. Wij hadden dus het plan om een mannetje meer op het middenveld te zetten, omdat Zlatan niet meeverdedigde. Dat pakte niet helemaal goed uit", lacht hij bij Het Nieuwsblad.

Van den Brom bekeek het allemaal rustig vanuit de dugout. "Het was 0-3 bij de rust. Moet je dan als een gek gaan staan roepen aan de zijlijn? We zijn die avond gewoon kapotgemaakt door Zlatan. Als Neymar vanavond hetzelfde doet, dan maak het echt niet uit of Hein Vanhaezebrouck staat te schreeuwen en zwaaien of niet. Al hadden we die avond met twaalf spelers gespeeld, het had niet uitgemaakt."

De Zweedse ster kreeg na het laatste fluitsignaal bezoek van de Nederlandse trainer. "Ik ben Zlatan na de wedstrijd nog wel een hand gaan geven en ik zei hem lachend 'Bedankt, klootzak'. We kenden elkaar nog van onze tijd bij Ajax. Hij zei nog net geen sorry tegen mij, maar hij voelde zich wel wat ongemakkelijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen