Klaassen treft Lyon: "Wil spelen tegen oude ploeggenoten"

18 oktober 2017, 10:38

In de Europa League speelt Everton donderdag tegen Olympique Lyon en Davy Klaassen wil dolgraag zijn opwachting maken in die wedstrijd. Dit omdat er bij de Franse tegenstander enkele bekende gezichten in de selectie zitten.

Klaassen is naarstig op zoek naar speelminuten, aangezien hij in de laatste twee duels niet in actie kwam. Spelen in het duel met Lyon heeft extra cachet voor de middenvelder. Bij de Franse ploeg staan onder meer Kenny Tete, Betrand Traoré en Memphis Depay onder contract. "Ik wil natuurlijk graag spelen tegen mijn oude ploeggenoten. We hebben met Everton een moeilijke start gehad met zware wedstrijden, maar nu is het tijd om te winnen en onze kwaliteiten te laten zien."

Olympique Lyon is een oude bekende van Klaassen, aangezien hij vorig seizoen met Ajax nog in de halve finales tegen de Franse ploeg speelde. "Lyon heeft veel goede spelers. Traoré was een belangrijke schakel in onze ploeg bij Ajax vorig seizoen. Memphis is een groot talent en in zijn periode bij PSV was hij dominant in de Eredivisie. Hij had het moeilijk in Engeland, maar doet het nu goed. Kenny Tete is een zeer goede verdediger. Hij is snel, sterk en kan goed tackelen."

In Groep E van de Europa League kan Everton de punten bijzonder goed gebruiken. Het staat met één punt uit twee duels onderaan in de groep, al zijn de concurrenten nog binnen handbereik. "Lyon heeft een sterke ploeg", weet Klaassen uit eigen ervaring. "Als je kijkt naar de kwaliteiten van die ploeg, dan kun je zeggen dat het de mooiste zege was van onze Europa League-campagne."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen