NAC'er Marijnissen (18) stopt: "Meer dan alleen voetbal"

17 oktober 2017, 16:45

Thomas Marijnissen stopt voorlopig met voetballen. De 18-jarige aanvaller had een amateurcontract bij NAC Breda, maar deze is op zijn verzoek per direct ontbonden. Marijnissen doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Brabantse club en speelde tot dusver één wedstrijd in het betaald voetbal, vorig seizoen in de Jupiler League tegen SC Cambuur.

"Enkele maanden geleden voelde ik geleidelijk het plezier in de dingen die ik deed verdwijnen, ik kreeg het gevoel dat ik mezelf stukje bij beetje verloor. Dat heeft me aan het denken gezet. Er was voor mij namelijk altijd maar één ding in mijn leven en dat was voetballen. Na het overlijden van mijn vader ben ik daar stug mee doorgegaan. Op een gegeven moment kom je er wel achter dat meer dan alleen voetbal je geluk bepaalt. Ik heb van huis uit meegekregen dat je altijd naar je gevoel moet luisteren en eerlijk moet zijn naar jezelf en je omgeving. Je moet dicht bij jezelf blijven. Op dit moment ben ik niet in staat om alles van mezelf te geven en voel ik dat ik mezelf een keer écht de ruimte moet geven", legt Marijnissen zijn besluit uit op de NAC-website.

"Het is een mooie tijd geweest bij NAC. De club heeft mij zoveel gegeven en juist in moeilijke periodes altijd voor mij klaargestaan. De afgelopen maanden heb ik veel gesprekken gevoerd met allerlei mensen binnen de club en belangrijke mensen in mijn omgeving. Het was erg fijn dat NAC mij op alle mogelijke manieren heeft geprobeerd te helpen en mijn keuze nu ook respecteert. Die warmte maakt deze club zo mooi en uniek", vervolgt Marijnissen. "Voorlopig stop ik helemaal met voetballen en ga ik me richten op andere dingen in het leven. Ik ga bijvoorbeeld komend jaar weer een studie oppakken en mezelf op andere vlakken proberen te ontwikkelen. Wie weet dat ik in de toekomst alsnog op het hoogste niveau kan presteren, maar eerst eens kijken of ik mijn geluk ook ergens anders uit kan halen dan alleen voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen