Pastoor voelt geen druk ondanks laatste plaats met Sparta

17 oktober 2017, 16:08

Alex Pastoor voelt geen extra druk als hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. Hoewel de prestaties van de Rotterdammers vooralsnog flink tegenvallen, ze op de laatste plaats van de Eredivisie staan en de kritiek op de coach toeneemt, blijft hij rustig. "Als het minder gaat, kloppen ze aan je deur. Dat is al honderd jaar zo."

In gesprek met RTV Rijnmond kijkt de geplaagde trainer vooruit op de stadsderby tegen Excelsior van aanstaande zaterdag. "Dat je laatste staat, is misschien eigenlijk wel een voordeel als je ziet waar je heen wilt. Dan worden de scherpe randjes misschien net wat meer gevoeld. We willen op een bepaalde manier voetballen. Zowel aanvallend als verdedigend. Kan dat niet goedschiks, dan moet het kwaadschiks."

Dat een overwinning op Excelsior flink zal helpen voor de gemoedstoestand van alles en iedereen rondom Sparta Rotterdam, beseft Pastoor maar al te goed. "Dat kun je op je vingers natellen. Winnen helpt altijd en in de stadsderby zeker."

Hoewel de kritiek op de coach toeneemt, blijft hij nog altijd rustig. "De druk blijft voor mij hetzelfde. Je weet hoe dat soort zaken werkt. Als er geen punten zijn, kloppen ze aan je deur. Daar hoef ik me niet druk om te maken. Dat werkt al honderd jaar zo."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen