Jong AZ even in moeilijkere periode na goede seizoensstart

Jong AZ even in moeilijkere periode na goede seizoensstart

17 oktober 2017 – Jong AZ begon de Jupiler League voortvarend met zes punten uit twee duels, maar in de zes duels daarna volgden vier nederlagen. Zo ook maandagavond tegen Helmond Sport (1-3). Dus zijn er beginnende zorgen voor de belofteploeg uit Alkmaar.

"We krijgen op kinderlijke wijze de goals om de oren", baalde trainer Martin Haar op de clubsite. "Zo was de 0-1 tegen Helmond Sport een dekkingsfout en die fouten worden in de Jupiler League afgestraft, laat staan op Eredivisie-niveau. Dan kun je de betere ploeg zijn, maar als je op die manier goals weggeeft, sta je gewoon met lege handen. Dat zijn dus belangrijke leermomenten."

De gepromoveerde belofteploeg zit duidelijk even in een mindere fase. Toch zag trainer Haar ook positieve punten. "Na de geweldige gelijkmaker van Fred Friday zag ik bijvoorbeeld goede dingen, maar toch zag ik de absolute drive, duelkracht en juiste instelling om te winnen niet negentig minuten lang terug."

Door de nederlaag tegen Helmond Sport, dat haar puntentotaal verdubbelde en naar de zeventiende plek steeg, staat Jong AZ op de dertiende plaats in de Jupiler League met tien punten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017

  2. vrijdag 17 november 2017