Jong Ajax wint weer simpel, eerste zege Helmond Sport

Jong Ajax wint weer simpel, eerste zege Helmond Sport

16 oktober 2017 – Koploper Jong Ajax heeft het gat met achtervolger Fortuna Sittard weer vergroot naar vier punten. De Amsterdamse talenten hadden maandagavond geen kind aan Almere City FC, dat met een 3-0 nederlaag kansloos werd gelaten. Ondertussen pakte Helmond Sport voor de eerste keer in dit seizoen een driepunter.

Jong Ajax is dit seizoen op dreef in de Jupiler League en is nog ongeslagen. Maandag noteerde het team van Michael Reiziger wederom een overwinning door thuis met 3-0 te winnen van Almere City. Vaste spits Mateo Cassierra maakte de 1-0 in de negentiende minuut, alvorens Vaclav Cerny de marge op slag van rust verdubbelde. Het slotakkoord was in de tweede helft voor Noussair Mazraoui (foto). Bij Jong Ajax hadden Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven een basisplaats.

Promovendus Jong AZ trad maandag aan met meerdere spelers uit de eerste selectie, maar was toch niet opgewassen tegen Helmond Sport (1-3). Robert Braber, Grad Damen en Arne Naudts waren doeltreffend voor de Brabanders, die zodoende hun eerste zege te pakken hebben. De ploeg verlaat bovendien de laatste plaats en stijgt met zes punten in de tas naar plek achttien. Bij Jong AZ kwamen Iliass Bel Hassani, Ricardo van Rhijn, Levi Garcia, Jeremy Helmer en Fred Friday in actie. Laatstgenoemde nam in de vijftigste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening.

Opmerkelijk: na negen speelronden is FC Volendam de hekkensluiter van de Jupiler League.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017

  2. vrijdag 17 november 2017