Feyenoord houdt inzamelingsactie voor kinderen uit Donetsk

Feyenoord houdt inzamelingsactie voor kinderen uit Donetsk

16 oktober 2017 – Feyenoord gaat zich de komende weken inzetten voor kinderen in Oost-Oekraïne. De Rotterdammers willen de jeugd in het oorlogsgebied helpen door onder meer het inzamelen van kleding en het geven van trainingen. De actie start dinsdag in de thuiswedstrijd tegen Shahktar Donetsk.

Voorafgaand aan de returnwedstrijd op woensdag 1 november, houdt Feyenoord op 31 oktober een aantal trainingen. Hiervoor worden kinderen uit Charkov uitgenodigd, maar vooral ook kinderen die samen met hun families zijn gevlucht uit hun vertrouwde woonomgeving. De wedstrijd wordt in Charkov gespeeld, omdat in het gebied rondom Donetsk oorlog heerst.

"Omdat (met name) deze kinderen alle steun goed kunnen gebruiken, wil Feyenoord samen met supporters bovendien kleding inzamelen die in Oekraïne overhandigd kan worden. De club roept supporters dan ook op om Feyenoord-kleding of andere sportkleding te doneren. Denk hierbij aan tenues, trainingspakken, maar ook aan andere sportkleding die niet meer gedragen wordt maar kinderen in Oekraïne goed van pas zou komen", laat de club in een statement weten.

De inzamelingsactie begint dinsdagavond in het onderlinge Champions League-duel. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017