Peters ziet stijgende lijn in de verdediging van Willem II

Peters ziet stijgende lijn in de verdediging van Willem II

16 oktober 2017 – Willem II stond voor deze speelronde onderaan de Eredivisie en kreeg ook nog eens de meeste goals tegen van alle clubs. Dat er dit weekend gewonnen werd van FC Twente, kwam dan ook niet slecht uit. "De laatste tijd gaat het sowieso steeds beter", analyseert captain Jordens Peters.

Vijf tegengoals tegen Feyenoord, vier tegen PSV. Achterin stond het op z'n zachtst gezegd nog niet geweldig bij Willem II. Toch ziet de aanvoerder een stijgende lijn. "Tegen Heerenveen gaven we één kans en twee schoten van afstand weg. Tegen PSV geef je voor de rust niets weg, maar zakt het na de pauze in. Op trainingen gaat het steeds beter, maar dat wil je ook een keer vertaald zien in de wedstrijd", legt hij uit op het clubkanaal van Willem II.

Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor keeper Mattijs Branderhorst, die de geblesseerde Timon Wellenreuther verving. De 23-jarige goalie maakte een prima indruk. "Hij pakte de ballen die hij moest pakken en had veel ballen klem. Dat is knap, want alle ogen zijn toch op hem gericht in zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie."

Door de overwinning op FC Twente (3-1) heeft Willem II de laatste plaats verlaten. Maar voor euforie is het nog te vroeg, vindt Peters. "We staan nog steeds onder de streep. Natuurlijk is het belangrijk dat je wint van Twente, anders wordt het heel moeilijk. Maar we moeten wel met beide beentjes op de grond blijven staan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017