AZ beloont doorgebroken Til met nieuw contract

AZ beloont doorgebroken Til met nieuw contract

16 oktober 2017 – Guus Til beleeft dit jaar een stormachtige doorbraak in de hoofdmacht van AZ en dat heeft de pas negentienjarige middenvelder een nieuw contract opgeleverd. Het jeugdproduct van de Alkmaarse club heeft zijn verbintenis, die aanvankelijk liep tot medio 2020, tot de zomer van 2022 verlengd.

Til, die sinds 2011 bij AZ speelt, wordt zodoende beloond voor het feit dat hij in korte tijd is uitgegroeid tot een vaste waarde in het AFAS Stadion. De middenvelder stond niet alleen in alle negen officiële wedstrijden in de basis, maar maakte ook al twee goals. De tellers staat inmiddels op 25 officiële duels en vier treffers in het eerste elftal van AZ. Opvallend is dat de jeugdinternational van Oranje geboren is in Zambia.

Til ziet zijn contractverlenging als loon naar werken. "Dit is mooi. Hier spreekt vertrouwen uit, dus ik ben blij. Het contract is langdurig en ik speel veel. Dat gaf mij de doorslag om te verlengen. Nu is het zaak dat ik fit blijf, veel ga spelen en meer doelpunten ga maken", aldus Til, die op de complimenten van technisch directeur Max Huiberts kan rekenen. "Het is mooi dat wij Guus voor een langere tijd hebben kunnen binden. Hij laat zien dat hij in de afgelopen twee jaar grote stappen heeft gemaakt en inmiddels is hij basisspeler. Het is aan hem om zich verder te ontwikkelen", aldus Huiberts op de clubwebsite over het kind van de club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 november 2017