Pover Vitesse sleept punt uit het vuur bij Heracles

15 oktober 2017, 14:53

Een matig spelend Vitesse heeft aan het uitduel bij Heracles Almelo één punt overgehouden. Invaller Kristoffer Peterson kopte Heracles op 1-0 vlak voor tijd deed Bryan Linssen zijn oude ploeg pijn door de 1-1 te laten noteren. De thuisploeg kreeg zo de deksel op de neus, want het had voor rust genoeg kansen gehad om afstand te nemen van de Arnhemmers.

Behalve Niemeijer was het ook Brahim Darri die zich liet zien. Hij leek er vroeg uit te moeten nadat hij een pilletje had gekregen en Kristoffer Peterson was gaan warmlopen, maar hij maakte toch de 45 minuten vol. Daarin had hij kunnen scoren, ware het niet dat Pasveer zijn pegel uit de bovenhoek tikte en vlak voor rust zag hoe Darri na het doldraaien van Matt Miazga over knalde. Met 0-0 gingen beide ploegen dus rusten en daar mocht Vitesse het meest blij mee zijn.

Het povere Vitesse ging in de tweede helft niet echt beter spelen, maar kreeg het wel voor elkaar om Heracles te bedwingen. Tim Matavz had Vitesse snel na de pauze op voorsprong kunnen zetten, maar zijn puntertje gaf Bram Castro de gelegenheid om voor het eerst te moeten redden. Zo gebeurde er eigenlijk niets, totdat Darri er met een hamstringblessure vanaf moest. Hij liet zijn ongenoegen blijken, wilde door, maar Peterson viel toch voor hem in.

Dat de boomlange spits net als zijn teamgenoten in de eerste helft een dot van een kans liet liggen, kwam Heracles uiteindelijk duur te staan. Vitesse speelde een soort van alles of niets en dat werd beloond: Bryan Linssen kreeg de bal voor de voeten, twijfelde niet en schoot vijf minuten voor tijd de 1-1 tegen de touwen. In de blessuretijd konden beide teams niks meer forceren, met een punt stapten ze van het veld. Heracles blijft hierdoor in het rechter rijtje, Vitesse verzuimde om te stijgen naar plek twee.