Streppel na nederlaag: "We moeten soms volwassener zijn"

15 oktober 2017, 09:09

Met de 0-4 nederlaag tegen Ajax werd de goede reeks van sc Heerenveen van vier overwinningen op rij doorbroken. Tegen FC Utrecht konden de Friezen zich zaterdagavond niet herstellen. Jurgen Streppel zag zijn ploeg met 3-1 onderuit gaan.

Heerenveen kwam na 23 minuten nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Stijn Schaars, maar al snel was het weer gelijk. "We hadden wel verwacht dat Utrecht er vol op zou gaan. Dat is logisch, dat doen ze altijd in eigen huis. Toen hadden we het lastig en ik vond dat we in de eerste helft rustiger aan de bal hadden moeten zijn", blikt Streppel terug in gesprek met FOX Sports. "Ik heb een paar geweldige aanvallen gezien, maar je moet wel tot kansen en doelpunten komen."

Direct na rust was FC Utrecht de bovenliggende partij. "Ik vond ons in de tweede helft niet echt goed beginnen. Utrecht had meer balbezit en wij konden er geen druk op krijgen. Er waren een aantal momenten waarvan ik vond dat we volwassener hadden moeten zijn", zegt Streppel. Heerenveen moest afgelopen week een aantal internationals missen, maar de trainer wilde de vele vlieguren niet als excuus gebruiken. "Het is mooi dat we veel internationals hebben. Er bestaan geen excuses in het topvoetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen