Zeneli-loos Heerenveen: "Een goede voetballer, dat mis je wel"

15 oktober 2017, 10:18

SC Heerenveen speelde zaterdag tegen FC Utrecht voor de tweede keer op rij zonder de geblesseerde Arber Zeneli. Toeval of niet, na de teleurstelling van veertien dagen geleden tegen Ajax in het eigen Abe Lenstra Stadion, gingen de Friezen ditmaal onderuit in de Galgenwaard (3-1). 

Zeneli is met recht een pechvogel, want de aanvaller raakte net weer in vorm. In de wedstrijden tegen PSV en Excelsior – zowel competitie als beker – was de Kosovaar in totaal drie keer trefzeker. Maar door de breuk van zijn middenvoetsbeentje moet hij een paar weken toekijken.

Reza Ghoochannejhad wilde de absentie van Zeneli niet als excuus opdragen voor de nederlagen. "Natuurlijk speelt het wel een rol, want je raakt een vaste basisspeler en daarmee kwaliteit kwijt. Hij was zeker lekker bezig", aldus de Iraniër. "Maar we kunnen er kort over zijn: het is zonde dat hij er niet is, maar we moeten het doen met de spelers die we hebben."

{image[321718][left-half][]}Rojas als vervanger

Jurgen Streppel koos in de Domstad net als tegen Ajax voor de kleine, vlugge Marco Rojas. De 25-jarige Nieuw-Zeelander met Chileens bloed was afgelopen zomer overgekomen van het Australische Melbourne Victory en dient in deze tijd als vervanger van Zeneli. Streppel haalde hem na een uur naar de kant voor Michel Vlap.

"Ik moet zeggen dat Marco het prima doet. Hij is ook een goede, vaardige voetballer. Marco wil de bal graag hebben en creëren. We gaan veel plezier aan hem beleven", meent Schaars. Ghoochannejhad: "Marco heeft andere kwaliteiten dan Zeneli. Hij vult het op zijn manier in, beiden hebben hun kwaliteiten."

Ghoochannejhad opnieuw zonder goal

Ghoochannejhad bleef zelf voor de vierde keer op rij droogstaan. De teller staat op twee treffers. Te vergelijking: vorig seizoen stond die na acht wedstrijden op drie doelpunten. "Heerenveen is meer dan alleen Reza. Het kan altijd beter, ik moet keihard mijn best doen. Meer kan ik er niet over zeggen."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen