"Veel voetballers leven in een bubbel, ze vergeten de wereld"

14 oktober 2017, 14:08

Filipe Luis heeft een bijzonder interview gegeven in Spaanse media. De linksback van Atlético Madrid treedt in het vraaggesprek buiten de gebaande paden en geeft kritiek op de huidige generatie voetballers. Hij vindt dat de spelers de realiteitszin zijn kwijtgeraakt.

"Ik mag me gelukkig prijzen, omdat ik niet heel hard hoef te werken. Natuurlijk staat er veel druk op ons beroep, maar het duurt altijd maar een paar uurtjes en ik krijg een goed salaris", zegt de Braziliaan tegen Marca. "Ik kijk om me heen hoe andere mensen leven. Ik weet wat er speelt in de wereld. Daardoor kan ik mijn werk eigenlijk niet serieus nemen."

Luis gaat verder: "Tachtig procent van de spelers leeft in een bubbel, vooral de jonge voetballers. Ze vergeten de echte wereld. Ze geloven dat ze gerespecteerd worden als ze rondlopen met een dure tas, schoenen van vierhonderd euro en tattoos."

De 32-jarige Braziliaan is een belangrijke schakel in de ploeg van Diego Simeone. In het seizoen 2014/2015 speelde hij voor Chelsea, maar zijn Engelse periode werd geen succes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen