Comeback-international Babel krijgt rood bij Besiktas

13 oktober 2017, 21:03

Ryan Babel maakte dit seizoen een dusdanig sterke indruk bij Besiktas dat hij mee mocht doen in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden, maar vrijdag viel hij in dienst van zijn Turkse club negatief op. Babel kreeg vlak na zijn invalbeurt een directe rode kaart.

Babel kwam in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Gençlerbirligi direct na rust als vervanger van landgenoot Jeremain Lens in de ploeg bij Besiktas. Drie minuten later moest de aanvaller alweer naar de kant. In een duel met een tegenstander kwam Babel met een hooggeheven been in en omdat hij daarbij veel te laat was, hield de scheidsrechter hem een rode kaart voor.

Door een tegengoal van Vedat Muriqi stond Besiktas op dat moment al met 1-0 achter en de landskampioen wist deze schade met een man minder niet meer te repareren. Aleksandar Scekic maakte er in de 73ste minuut zelfs 2-0 van voor Gençlerbirligi. Een klein kwartier later bracht Cenk Tosun uit een penalty de spanning terug, maar meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in voor Besiktas.

Door de nederlaag moet Besiktas vrezen dat haar achterstand op koploper Galatasaray oploopt tot acht punten. Galatasaray speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen Konyaspor.