Sparta reist naar Amsterdam: "Opgave niet uit de weg gaan"

13 oktober 2017, 14:37

Het houdt dit seizoen absoluut nog niet over bij Sparta Rotterdam, dat na zeven speelronden op vijf schamele puntjes staat. De jacht op punten gaat zaterdag in Amsterdam verder voor de ploeg van Alex Pastoor. De coach beseft dat de uitwedstrijd tegen Ajax een zware dobber is voor Sparta, maar hij hoopt desondanks op een goed resultaat.

Pastoor wil dat zijn ploeg in de ArenA vasthoudt aan de plannen van de coach. "De cijfers leren dat het een moeilijke opgave is, maar je moet het niet uit de weg gaan, dan ben je als sportman weinig waard", vertelt de coach aan RTV Rijnmond. Pastoor heeft zijn plan al klaar liggen. "Maar je moet ook kijken wat de praktijk vraagt, dat zullen wij vanzelf zien. Als trainer en speler heb ik de ervaring dat als je niet jezelf durft te zijn, de kans op een stunt nihil is. Je moet doen wat je kunt, dan zie je aan het einde vanzelf wel wat het geworden is."

Met name voorin is het pover bij Sparta, dat pas vijf doelpunten heeft gemaakt. "Daar kun je een aantal dingen aan doen. Eerst moet je zorgen dat je in scoringspositie komt, dat doen we redelijk tot goed. Mager begonnen, redelijk geëindigd. De afwerking is niet goed genoeg, vaak een kwestie van het te snel en te gehaast doen. En dus slordig. Daar kun je aandacht geven, dat hebben wij gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen