Groot vraagteken achter naam PSV-goudhaantje Lozano

13 oktober 2017, 14:16

Het is nog maar de vraag of Hirving Lozano komend weekend voor PSV kan opdraven in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De Mexicaanse smaakmaker van de Eindhovenaren is wegens fysieke klachten een groot twijfelgeval, zo vertelt coach Phillip Cocu op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondagmiddag (14.30 uur).

"We weten pas op het allerlaatste moment of Hirving beschikbaar is", zo citeert PSV.nl de trainer. Lozano heeft een elleboogkwetsuur overgehouden aan de 3-1 overwinning van Mexico op Trinidad & Tobago. De PSV'er was één keer trefzeker in dit WK-kwalificatieduel, wat alweer zijn vierde doelpunt was in de voorrondes. In de Eredivisie maakte Lozano dit seizoen al indruk met zes goals en twee assists, waardoor het op termijn de vraag is hoe lang de Mexicaan nog in Eindhoven zal spelen.

Naast Lozano is ook Derrick Luckassen, wegens knieklachten, een vraagteken voor het duel in Venlo. Een wedstrijd die gespeeld zal worden op het kurkdroge kunstgras van De Koel. "We moeten omgaan met de omstandigheden", stelt Cocu. "Ik kan er bovendien niet over oordelen op dit moment, aangezien we er nog niet op gespeeld hebben. Uiteraard heb ik er beelden van gezien, ik hoop dat het meevalt", aldus Cocu. De ondergrond in Venlo kon vooral na de wedstrijd tussen VVV en Ajax op veel kritiek rekenen.

Voor de interlandonderbreking veegde PSV zowel FC Utrecht (1-7 winst) als Willem II (4-0 winst) aan de kant. "We hebben de laatste tijd stappen gezet, zijn stabieler geworden in onze prestaties en ook op de training gaat het er scherp aan toe. Het zijn intensieve sessies."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen