Kane en Guardiola pakken maandprijzen in Premier League

13 oktober 2017, 12:14

Harry Kane is verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. De doelpuntenregen van de 24-jarige Engelsman heeft ervoor gezorgd dat hij verkozen werd boven de eveneens genomineerde Sergio Aguero, Kevin De Bruyne (beiden Manchester City), Pascal Gross (Brighton & Hove Albion), Jamaal Lascelles (Newcastle United), Romelu Lukaku (Manchester United) en Alvaro Morata (Alvaro Morata).

Kane maakte zes goals in vier duels in september en heeft de prijs nu voor de vijfde keer gewonnen. Daarmee heeft hij Wayne Rooney en Robin van Persie geëvenaard en heeft de spits van Tottenham Hotspur alleen nog Steven Gerrard (zes stuks) voor zich staan.

Pep Guardiola heeft dankzij een ijzersterke maand met Manchester City de prijs voor Manager van de Maand gewonnen in de Premier League. De Catalaanse oefenmeester pakte twaalf punten in vier wedstrijden, met het indrukwekkende doelsaldo van 17-0. Liverpool (5-0), Watford (6-0) en Crystal Palace (5-0) werden aan gort gespeeld, terwijl Chelsea buitenshuis ook nog met 0-1 verslagen werd. José Mourinho (Manchester United), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) en Arsene Wenger (Arsenal) waren ook in de race voor de maandelijkse managerprijs, die Guardiola nu voor de tweede maal heeft gewonnen.

[tweet,BarclaysFooty/status/918771002192154624

Het Doelpunt van de Maand werd gemaakt door Antonio Valencia, voor Manchester United tegen Everton (17 september). De Zuid-Amerikaan pegelde de bal van afstand kiezelhard in de kruising.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen