Mertens: "Spel van Sarri is me op het lijf geschreven"

13 oktober 2017, 11:19

Weinig mensen hadden waarschijnlijk verwacht dat Dries Mertens na zijn transfer naar Napoli in 2013 zou uitgroeien tot een Europese topspeler. Toch heeft de Belg in Italië een grote stap gezet, door vorig seizoen 28 goals te maken in de Serie A. Mertens geeft trainer Maurizio Sarri de credits voor zijn opleving.

Dit seizoen staat de teller van Mertens na zeven duels ook alweer op zeven goals. "Het voetbal van Sarri is mij op het lijf geschreven", zegt de Belg tegen La Repubblica. "We spelen veel met snelle driehoekjes en dat pas perfect bij mij. Op het veld spreken wij als ploeg dezelfde taal en we hebben als team een goede groei doorgemaakt", zegt Mertens, die met Napoli bovenaan staat in de Serie A.

Napoli is met zeven zeges uit zeven duels geweldig begonnen aan het seizoen. "We moeten doorgaan op deze weg", zegt Mertens. "We dromen ervan om hier te blijven staan. Het is geen verrassing dat wij bovenaan staan, omdat we ook uitspraken dat we voor de titel wilden gaan. Toch blijft Juventus de favoriet, omdat ze veel kwaliteit hebben in de selectie. We komen wel elk jaar dichterbij."

Lees ook onze Speleranalyse van Dries Mertens 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen