Lozano blijkt gouden zet: "Duidelijk project in zijn hoofd"

Lozano blijkt gouden zet: "Duidelijk project in zijn hoofd"

13 oktober 2017 – Zijn komst had heel wat voeten in aarde, maar nu Hirving Lozano al een tijdje bij PSV speelt, kunnen we wel stellen dat de Eindhovenaren met hem een gouden slag geslagen hebben op de transfermarkt. De 22-jarige Mexicaan was al goed voor zes doelpunten en twee assists. PSV beleeft veel plezier aan de zomeraanwinst, maar het is ook meteen de vroeg hij lang Lozano in Eindhoven zal blijven.

Volgens De Telegraaf zat de hoofdscout van Arsenal (Steve Rowley) al voor Lozano op de tribune bij PSV. Ook bij de nationale ploeg van Mexico gaf de aanvaller zijn visitekaartje af, door vier keer te scoren in de kwalificatiereeks voor het WK, waaronder het beslissende 'WK-doelpunt' tegen Panama. Duidelijk is dat Lozano de 8 miljoen euro die PSV betaald heeft tot dusver dubbel en dwars waard is. Gunstig voor de Eindhovenaren is een hoog doorverkooppercentage in het contract (tot medio 2023) van de Mexicaan.

Bij PSV geniet men vooral van Lozano. "Hij scoort altijd en overal. Of het nu in Mexico, eerder op de Copa Libertadores of nu bij ons is. Dat doelgerichte is haast niet aan te leren", zegt Marcel Brands in bovengenoemde ochtendkrant over het grote talent. De manager technisch weet dat het lastig wordt om Lozano lang aan boord te houden, maar een wintertransfer verwacht hij zeker niet. "Chucky heeft een duidelijk project in zijn hoofd. Hij wil zich graag ontwikkelen bij PSV, om daarna wellicht een volgende stap te maken", aldus Brands, die verder aangeeft dat Lozano snel geacclimatiseerd is in Nederland.

Algemeen directeur Toon Gerbrands ziet dat alles wat er rond Lozano gepubliceerd wordt enorm scoort. "Ik kan wel zeggen dat we de populariteit van Lozano in de goede zin van het woord hebben onderschat", stelt Gerbrands, die het verstandig vindt als Lozano de weg der geleidelijkheid blijft bewandelen. "Hij wil naar de top, maar voordat je naar de zeventiende verdieping van een flatgebouw gaat, is het misschien handig even te stoppen op de twaalfde of veertiende etage. Hier leert hij al meer over terug verdedigen, maar ook bepaalde zaken over voeding en de Engelse taal."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 december 2017

  2. zondag 17 december 2017