Ecuador schorst vijftal na uitstapje voor Argentinië-thuis

Ecuador schorst vijftal na uitstapje voor Argentinië-thuis

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 oktober 2017 – De nationale voetbalbond van Ecuador heeft vijf internationals een schorsing opgelegd, omdat de spelers voor het laatste kwalificatieduel voor het WK 2018 een uitstapje hebben gemaakt. Op de avond voor de wedstrijd tegen Argentinië verlieten de spelers het hotel. Het is nog niet duidelijk om welke spelers het gaat, maar het komt het kwintet dus wel duur te staan.

Voor Ecuador stond er weliswaar niets meer op het spel in het afsluitende kwalificatieduel in Quito, maar het tegenovergestelde was het geval voor de Argentijnen. Die moésten winnen om een WK-ticket te pakken, en dat lukte uiteindelijk door een hattrick van Lionel Messi. Via Romario Ibarria kwamen de Ecuadoranen nog wel op voorsprong.

Ecuador kende een pikstart in de WK-kwalificatiereeks, met vier overwinningen in de eerste vier duels, maar gleed uiteindelijk af naar plaats acht van de tien. Het land pakte twintig punten in achttien wedstrijden.

Reacties

gerelateerd