Mascherano zet na WK punt achter interlandcarrière

Mascherano zet na WK punt achter interlandcarrière

12 oktober 2017 – Javier Mascherano gaat stoppen bij de nationale ploeg van Argentinië. De 33-jarige middenvelder heeft zijn afscheid aangekondigd. Na het WK in Rusland zit zijn interlandcarrière erop. Argentinië slaagde er ternauwernood in zich te plaatsen voor het eindtoernooi.

Mascherano speelde tot dusver 139 interlands. Hij staat op het punt Javier Zanetti (143 interlands) af te lossen als recordinternational van Argentinië. "Mijn tijd bij de nationale ploeg eindigt in Rusland", zegt Mascherano tegen TyC Sports. "De bondscoach (Jorge Sampaoli, red.) bepaalt of hij mij selecteert voor het WK. De komende maanden ga ik gebruiken om mijzelf voor te bereiden en klaar te zijn voor het WK. Maar Sampaoli beslist."

Normaliter selecteert Sampaoli de routinier voor het WK. Hij was steevast basisspeler in de lastig verlopen kwalificatiecampagne. Overigens is Mascherano bij zijn club FC Barcelona lang niet altijd meer verzekerd van een basisplaats. In de competitie en de Champions League ontbrak hij zelfs al een paar keer in de wedstrijdselectie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 16 december 2017

  2. vrijdag 15 december 2017