De Jong: "De dalen bij Feyenoord moeten minder diep worden"

De Jong: "De dalen bij Feyenoord moeten minder diep worden"

12 oktober 2017 – Jan de Jong verruilt de NOS voor Feyenoord. Bij de landskampioen wordt hij per 1 november de nieuwe algemeen directeur als Eric Gudde vertrekt. In het programma Langs de Lijn En Omstreken vertelt hij over zijn opdracht om van de Rotterdammers weer een stabiele topclub te maken.

"In de afgelopen drie decennia is Feyenoord net zo vaak kampioen geworden als dat er Elfstedentochten zijn verreden. Dat is niet goed voor een club met een omvang als die van Feyenoord", stelt De Jong. "Ik wil dat de dalen minder diep worden en de pieken gelijk blijven, zodat we meer om de prijzen kunnen spelen."

De Jong is al fan van de club sinds hij in 1975 de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (3-1) bezocht. "Die wedstrijd heeft zo'n indruk op mij gemaakt. Ik kon naar binnen met een kinderkaartje van 2 gulden. En op het moment dat je er zit heb ik alleen maar om mij heen zitten kijken. Het stadion, die trappen, de mensen, en het voetbal. Het was voor mij de hemel op aarde."

Zijn favoriete speler stamt ook uit die tijd, namelijk Willem van Hanegem. "Zelfvertrouwen, durf en lef heeft altijd mijn sympathie. Of het nou gaat om koken of muziek maken, als iemand goed is, spreekt mij dat altijd aan. Maar als je talent hebt, en je haalt er niet alles uit, dan is dat haast misdaad."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018