Bondscoach Strachan na mislopen WK weg bij Schotland

Bondscoach Strachan na mislopen WK weg bij Schotland

12 oktober 2017 – Gordon Strachan is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Schotland. Na het mislukken van de WK-missie is de oefenmeester in wederzijds overleg vertrokken, zo maakt de Schotse FA bekend. Zijn assistent Mark McGhee heeft ook afscheid genomen.

Strachan zet per direct een punt achter zijn dienstverband bij Schotland, die in januari 2013 begon. De reden voor zijn vertrek is uiteraard de teleurstelling van het mislopen van het WK. De Schotten werden op doelsaldo uitgeschakeld in Groep E, waar Engeland groepswinnaar werd en Slowakije de runner-up was maar als slechtste nummer twee niet naar de play-offs om WK-plaatsing ging. Schotland sloot de cyclus af met een 2-2 gelijkspel in Slovenië, terwijl een overwinning nodig was in Ljubljana.

Strachan is het met de voetbalbond eens dat een nieuwe bondscoach moet proberen om plaatsing voor het EK 2020 te realiseren. "Ik ben altijd trots geweest op deze baan en wilde een glimlach terugbrengen op de Schotse gezichten. Ik ben, net als iedereen, zeer teleurgesteld door het mislopen van het WK. Toch verdienen de spelers complimenten voor de wederopstanding na de moeilijke start", aldus Strachan. "We hebben met z'n allen magische momenten meegemaakt en dat zal ik nooit vergeten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018