Bosz: "Mijn vertrek had niets met Dortmund te maken"

Bosz: "Mijn vertrek had niets met Dortmund te maken"

12 oktober 2017 – Dat Peter Bosz vertrok bij Ajax had niets te maken met het aanbod dat Borussia Dortmund hem deed. De oefenmeester was al eerder tot de conclusie gekomen dat hij niet verder wilde in Amsterdam. "Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op de huidige manier niet door wilde gaan", vertelt de coach.

In gesprek met de NOS gaat de coach in op zijn overgang naar West-Duitsland. "Elke maand heb ik aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week vóór Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet."

Naar verluidt wilde Bosz een wijziging binnen de technische staf doorvoeren. In Carlo L'Ami, Björn Rekelhof en Hennie Spijkerman had hij geen vertrouwen. Desondanks had de coach plezier in zijn werk. "Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken."

Ondanks de problemen met de beleidsbepalers was Bosz wel tevreden met zijn eerste seizoen bij Ajax. "Het was een moeilijk en zwaar jaar, maar ook enorm leerzaam. We hebben met geweldige, getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft met het bereiken van de Europa League-finale."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018