Regenboogband in Eredivisie, Jupiler League en bij vrouwen

Regenboogband in Eredivisie, Jupiler League en bij vrouwen

12 oktober 2017 – Alle aanvoerders van de Eredivisie, Jupiler League en Eredivisie vrouwen dragen tijdens de komende speelronde van hun competitie een speciale regenboogband. Het vervangt de traditionele aanvoerdersband. Reden van de actie is om aandacht te vragen voor de diversiteit binnen het voetbal.

"Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen, te steunen en bij te dragen aan het bespreekbaar maken van diversiteit", vertelt Danny Hesp, voorzitter van CSR en VVCS. "Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie."

De regenboogkleuren zijn gekozen omdat het 'de kern van de sport uitdraagt'. De verschillende kleuren staan symbool voor de verschillen tussen mensen en dat ze allen welkom moet zijn op het voetbalveld. Hesp: "Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Bron foto's: VVCS


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018