Roda JC heeft met Götz ervaren degradatiespecialist in huis

Roda JC heeft met Götz ervaren degradatiespecialist in huis

12 oktober 2017 – Roda JC heeft met het aantrekken van Ashton Götz een ervaren speler binnengehaald als het gaat om degradatievoetbal. De Duitse rechtsachter herkent zijn huidige situatie in Limburg van zijn tijd bij Hamburger HSV. "In de laatste zes seizoenen heeft HSV viermaal tegen degradatie gevochten", vertelt hij op de website van de hekkensluiter van de Eredivisie.

Hoewel de druk bij Roda JC na vijf nederlagen in de eerste zes duels er al flink opligt, raakt Götz niet in paniek. "Als je in een stadion met zestigduizend mensen tegen degradatie vecht, wordt het pas uitvergroot. Natuurlijk was de start niet eenvoudig, maar de overwinning op Sparta Rotterdam kwam op het juiste moment."

Handhaven, wat met HSV zes jaar lang lukte, is overigens slechts één van de doelstellingen die de 24-jarige back heeft. "Mijn goede prestaties hier moeten zorgen voor een oproep bij het nationale team van de Verenigde Staten. Twee jaar geleden had ik die kans, maar toen was ik nog niet in het bezit van een Amerikaans paspoort."

Maar inmiddels kan hij wel aanvragen. "Na mijn geboorte is mijn vader, die militair was, teruggekeerd naar zijn vaderland. Pas twee jaar geleden heb ik hem, en mijn twee halfbroers, leren kennen toen ik hen samen met mijn vriendin in New York heb opgezocht. Ik had me daar enorm op verheugd. Het is een heel mooi gevoel om nu te weten wie mijn vader is."

Met Roda JC werd de laatste speelronde voor de interlandperiode gewonnen van Sparta Rotterdam. Als het aan Götz ligt, komt daar snel een tweede zege bij op NAC Breda. "Het is ons nog niet vaak gelukt om het hoge niveau van de trainingen te laten zien in de wedstrijden. Op een gegeven moment wordt het dan meer een mentale kwestie. Daarom zou een zege op NAC Breda, en dus de tweede overwinning op rij, voor een enorme morele boost zorgen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018