KNVB plant afscheid Robben en gaat ook anderen eren

KNVB plant afscheid Robben en gaat ook anderen eren

12 oktober 2017 – Nu Arjen Robben na 96 interlands en 37 doelpunten zijn afscheid bij het Nederlands elftal heeft aangekondigd, gaat de KNVB kijken wanneer het een geschikt moment is om de 33-jarige vleugelaanvaller in het zonnetje te zetten. "Het streven is om dat tijdens het oefenduel met Engeland, in maart 2018 te laten plaatsvinden", laat KNVB-directeur Jean-Paul Decossaux optekenen in De Telegraaf.

Het op fraaie wijze afscheid nemen van iconen van Oranje staat bij de voetbalbond hoog in het vaandel, zo geeft Decossaux aan. "We willen – naar voorbeeld van de Franse en Italiaanse bond – een keer per kwalificatiecyclus, dus eens per twee jaar, een afscheid organiseren voor onze helden, die stoppen bij de nationale ploeg, maar nog wel doorgaan bij hun club. Stel je voor dat Arjen na Bayern München nog twee jaar bij FC Groningen gaat voetballen. Een afscheid dan is een beetje mosterd na de maaltijd", aldus de bestuurder van de KNVB.

Dat gezegd hebbende, stelt Decossaux dat er ook een geste voor andere internationals, die al afscheid hebben genomen of steeds meer uit beeld geraakt zijn bij Oranje, zal worden georganiseerd. "Het is bijvoorbeeld ook een mooi moment om Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Robin van Persie, Dirk Kuyt en Ron Vlaar te eren. Maar die plannen moeten worden uitgewerkt."

Lees ook:
Het afscheid van een icoon, de start van een nieuw tijdperk
In beeld: de geweldige interlandloopbaan van Arjen Robben

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 februari 2018

  2. zondag 18 februari 2018