KNVB gaat op zoek naar twee uitduels voor Oranje

KNVB gaat op zoek naar twee uitduels voor Oranje

12 oktober 2017 – Na de ellendige kwalificatiecyclus voor het WK 2018 en de bijbehorende uitschakeling voor het eindtoernooi in Rusland, is het voor het Nederlands elftal zaak om vooruit te kijken naar de nieuwe Nations League en de kwalificaties voor het EK 2020. Om te beginnen met twee oefeninterlands, die voor volgende maand geregeld zullen worden.

De KNVB gaat snel op zoek naar geschikte oefentegenstanders. Er werd verwacht dat de degens gekruist zouden worden met Duitsland, omdat dit affiche eerder wegens terreurdreiging in Hannover werd geannuleerd, maar dat is volgens directeur Jean-Paul Decossaux niet aan de orde. "De DFB had opties op duels met Frankrijk en ons, maar hield er geen rekening mee dat allebei die landen geen play-offs zouden spelen. De afspraak was dat de Duitsers tegen de groepswinnaar zouden spelen, Frankrijk dus", stelt Decossaux in De Telegraaf.

Het is nu dus zaak om twee andere opponenten te vinden. Deze zullen niet binnenshuis worden afgewerkt. "Deze week hopen we daar mee duidelijkheid over te hebben. We willen uitduels spelen", aldus Decossaux.

Nations League en EK-kwalificaties
Op 24 januari 2018 vindt de loting voor de nieuwe Nations League plaats. Dit toernooi, wat een vangnet is om los van de reguliere kwalificatieserie een ticket voor het EK te pakken, begint op 6 september en eindigt op 20 november 2018. Op 21 maart 2019 start de reguliere kwalificatiereeks, waarvan de loting op 2 december 2018 verricht wordt. Uiteindelijk vinden in maart 2020 de play-offs plaats, waar landen zich ook via de Nations League kunnen plaatsen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 februari 2018

  2. dinsdag 20 februari 2018