Hoek wint veelbesproken penaltyserie in KNVB Beker

Hoek wint veelbesproken penaltyserie in KNVB Beker

11 oktober 2017 – HSV Hoek heeft de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Na zo'n zeven minuten en veertien strafschoppen trokken de bezoekers aan het langste eind in de bijzondere penaltyserie tegen FC Lisse. Daardoor neemt Hoek het in de volgende ronde op tegen Heracles Almelo.

FC Lisse zegevierde enkele weken terug nog in de penaltyserie, maar de strafschoppen werden volgens het ABBA-systeem genomen. Dat was in strijd met de reglementen van de KNVB en de uitslag werd ongeldig verklaard. Lisse ging nog in beroep, maar de KNVB werd in het  gelijk gesteld. En dus moest Hoek vanuit Zeeland naar Lisse voor de herkansing. Een reis van bijna tweehonderd kilometer. Met succes want Hoek trok met 5-6 dit keer wel aan het langste eind.

Aan allebei de kanten werd één van de eerste vijf strafschoppen gemist. De zevende penalty ging opnieuw mis voor Lisse. Doelman Jordy de Jonge was de held voor Hoek, want hij hield de laatste strafschop tegen. Vervolgens was Regilio Vandepitte wel trefzeker voor de bezoekers. Daarom gaat niet Lisse, maar Hoek in de tweede ronde van het bekertoernooi op bezoek bij Heracles Almelo.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 februari 2018

  2. dinsdag 20 februari 2018