Dost: "Ongelooflijk dat Zweden play-offs speelt, en wij niet"

11 oktober 2017, 12:13

Voor Bas Dost valt het moeilijk te begrijpen dat Zweden de play-offs heeft gehaald, en Nederland hoe dan ook afwezig is op het WK. Oranje won dinsdag met 2-0 van de Scandinaviërs, terwijl een overwinning met minimaal zeven doelpunten verschil het vereiste was.

"Het was heel moeilijk om het vandaag (dinsdag, red.) te halen", zegt een teleurgestelde Dost tegen FOX Sports. "Ik had mij nog niet bij uitschakeling neergelegd, maar het zat er dik in. Toen Arjen zijn tweede goal maakte, was er bij een snelle derde goal naar mijn idee veel mogelijk geweest. Helaas viel die niet." Zweden mag via de play-offs proberen het WK te bereiken. "Ongelooflijk dat zo'n ploeg in ieder geval in de play-offs speelt, en wij niet. Dat kan ik moeilijk begrijpen", aldus Dost. "Dat moeten we accepteren."

Hoe anders had de situatie kunnen zijn als de goal van Dost in Solna wél had geteld. In blessuretijd werd zijn winnende goal vanwege vermeend duwen afgekeurd. "Een fout, die helemaal nergens op slaat. Dat kan niet waar zijn op dit niveau. Deze periode is er veel misgegaan, en ligt het niet aan één moment. Maar ik ben niet blij met die scheidsrechter, dat is een feit."

Over zijn eigen rol binnen het Nederlands elftal wil Dost weinig kwijt. Duidelijk is dat hij er niet blij mee is. "Nee, maar ik heb geen zin om hier verder antwoord op te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen