Guidetti viert feest: "Weinigen hadden dit gedacht"

11 oktober 2017, 12:27

John Guidetti zag vanaf de bank in de Johan Cruijff Arena hoe het Nederlands elftal vanaf de eerste minuut de jacht op Zweden opende. Maar echt gespannen zal hij er gezien het scoreverloop niet hebben gezeten, want uiteindelijk bleef zijn ploeg relatief simpel overeind. "Maar weinig mensen hadden dit vooraf gedacht", vertelde hij.

Volgens de voormalig Feyenoorder waren Frankrijk en Oranje de grote favorieten voor de kwalificatie van het WK 2018 in Rusland in Groep A. "Maar kijk hoe we er nu voorstaan", glimlachte hij tegenover FCUpdate. "Dat is ons gelukt door hard te vechten. Ik ben dolblij. Veel mensen hadden dit niet gedacht."

Dat Arjen Robben zijn ploeg na veertig minuten op een 2-0 voorsprong schoot, deed de aanvaller maar weinig. "De eerste treffer was een lucky, de tweede een werelddoelpunt. Oranje speelde een goede eerste helft. Natuurlijk zijn er altijd zenuwen, maar vijf doelpunten maken in twintig minuten, dat lukt niemand. We hebben Nederland in balbezit gelaten en weinig ruimte weggegeven."

En zo werd door Zweden de play-offs gehaald ten koste van Oranje, ondanks een 2-0 nederlaag. "Een rare mindset, omdat zij zeven treffers moesten maken. Maar het is een goed resultaat en een uitstekende dag." Bovendien kon Guidetti een feestje vieren in het stadion van Ajax, de aartsrivaal van de club die hij diende. "Maar waar het is, maakt me niet uit. Als we het maar zouden redden, dat is gelukt. Vanavond vieren we feest en vanaf morgen gaat de focus op de play-offs." Daarin staan de Zweden een zwaar karwei te wachten: ze treffen (als de FIFA-ranking niet wordt veranderd, er bestaat een grote kans dat Denemarken nog over Noord-Ierland heengaat) Zwitserland, Italië, Kroatië of Noord-Ierland. 

[photo,102209,left,]

Guidetti liet zich namens Celta de Vigo eerder ook al niet van zijn beste kant zien in Amsterdam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen