De rapportcijfers van Nederland tegen Zweden

11 oktober 2017, 09:36   Bijgewerkt: 11 oktober 2017, 12:23

De kwalificatiecyclus voor het WK 2018 was een doolhof voor het Nederlands elftal en de weg naar het eindtoernooi in Rusland is niet gevonden. Ondanks een 2-0 overwinning op Zweden werd de tweede plaats niet gepakt. Tijd voor het laatste spelersrapport van FCUpdate.nl voor Oranje in de WK-voorrondes, met Arjen Robben natuurlijk als grote uitblinker.

Jasper Cillessen: 6,5

Kenny Tete: 5,5

Opvallend was dat Dick Advocaat juist in deze wedstrijd, waarin zeven goals en dus veel aanvallende intenties nodig waren, voor Tete opteerde. Daryl Janmaat is doorgaans een offensievere back. Tegen Zweden werd ook duidelijk dat de speler van Olympique Lyon aanvallende drive ontbeert, terwijl hij wel sterk is in de duels. Desalniettemin had Tete moéten scoren, toen hij een lage voorzet van Tonny Vilhena voor de voeten kreeg. Hij schoot echter wild en hoog over. Na zeventig minuten kwam Janmaat alsnog het veld in voor Tete.

Virgil van Dijk: 7,5

Van Dijk is wat het Nederlands elftal in het recente verleden vaak miste: een sterke, zekere en goed opbouwende verdediger. Advocaat wilde hem er niet voor niets zeer graag bij hebben. Van Dijk is met zijn duelkracht en rust een rots in de branding en moet nu gaan uitgroeien tot de belangrijkste verdediger van Oranje. Hij heeft het in zich.

Karim Rekik: 6,0

Nathan Aké: 5,5

Toch wel een verrassende naam in de basis, waarin hij op de positie van Daley Blind speelde. Begon met lelijk balverlies door een verkeerde aanname en werd een aantal keren hard aangepakt door een Zweedse tegenstander, maar liet ook goede dingen zien. Bijvoorbeeld een goede indraaiende voorzet op Vincent Janssen, die hem niet lekker verlengde. Aké was best oké.

Daley Blind: 6,5

Tonny Vilhena: 6,5

Georginio Wijnaldum: 6,5

Arjen Robben: 9,0

Vincent Janssen: 4,5

Ryan Babel: 6,5

Het was een prima wedstrijd van Babel. Was een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Zweden, dat hij meermaals onder vuur nam. Een vrije trap ging naast, een goed 'heupschot' werd gepareerd door doelman Robin Olsen en bij de schitterende 2-0 van Robben leverde de speler van Besiktas de assist. Soms blijft Babel wel wat ongepolijst, wat je vooral kan zien aan zijn aannames. (interview Babel).

Bas Dost: 6,0

Veel mensen hadden Dost in de basis verwacht, maar weer mocht het niet zo zijn voor de man uit Coevorden. Meteen na rust kwam de spits van Sporting CP alsnog voor Janssen. Hij deed het weliswaar beter dan zijn voorganger, won wat kopduels en joeg de boel soms goed af, maar had de pech dat Oranje juist wat minder draaide in het tweede bedrijf.

Davy Klaassen

Speelde te kort voor een beoordeling.

Daryl Janmaat

Speelde te kort voor een beoordeling.

[photo,109394,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen