Advocaat over zijn Oranje-afscheid: "Zeg nooit nooit"

10 oktober 2017, 23:45   Bijgewerkt: 11 oktober 2017, 04:54

Het einde van de WK-kwalificatiereeks betekent zeer waarschijnlijk ook het einde van het dienstverband van Dick Advocaat bij het Nederlands elftal. De zeventigjarige bondscoach hield de deur desondanks toch nog op een kiertje.

In principe stopt Advocaat na de laatste twee oefeninterlands als bondscoach, al sluit hij een nieuwe contract niet helemaal uit. "Ik doe net als Louis van Gaal en zeg nooit nooit", spreekt hij tegen de NOS. "Ik neem afscheid, maar nog niet. Ik ben er sowieso nog een maand. De KNVB moet nu zorgen dat ze met een goede kandidaat komen", aldus Advocaat, die voor de wedstrijd hoorde dat Robben zijn laatste interland zou spelen. "Ik hoorde voor de wedstrijd dat dit zijn laatste interland was, maar aan mij liet hij een 'misschien' doorschemeren."

Advocaat was blij met de 2-0 zege op Zweden. "Je ziet wat je kan bereiken met graag willen en als iedereen weet wat hij moet doen. Er is met een enorme drive gespeeld", zegt Advocaat, die zag dat Oranje sterk begon. "We kregen nog vijf kansen en daar moet je er een of twee van maken. Na rust was het weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen