Groep B: Portugal verslaat Zwitserland en gaat naar WK

10 oktober 2017, 23:20   Bijgewerkt: 10 oktober 2017, 23:44

Of Lionel Messi het WK gaat halen is nog maar de vraag, maar Cristiano Ronaldo is er volgend jaar in Rusland sowieso bij. Portugal moest dinsdagavond winnen van Zwitserland om de koppositie te grijpen in Groep B en is in die opdracht geslaagd. De thuiswedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning.

De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland was een soort finale in de laatste speelronde van de WK-kwalificatie. De Zwitsers wonnen voor vandaag alle negen (!) wedstrijden en gingen daardoor uiteraard aan kop, maar Portugal volgde op drie punten afstand. Het land van Ronaldo verloor op de eerste speeldag van Zwitserland, maar won vervolgens ook alle wedstrijden. Bovendien had Portugal een beter doelsaldo, waardoor het bij winst vanavond zeker was van de eerste plaats en dus een WK-ticket.

Zwitserland verdedigde in Lissabon dus de marge van drie punten en had aan een remise genoeg, maar ging pauzeren met een vervelende 1-0 achterstand. Verdediger Johan Djourou werkte onder druk van João Mário de 1-0 tegen de touwen. Nog voordat Zwitserland in de tweede helft een slotoffensief kon inzetten, viel de belangrijke 2-0. André Silva tikte bij de tweede paal de bal in het doel, nadat Bernardo Silva de Zwitserse verdediging in de luren legde. De goal van de AC Milan-spits zorgde voor een enorme ontlading in Lissabon, waar na het laatste fluitsignaal een groot feest gevierd werd. Zwitserland is ondanks negen zeges in tien duels veroordeeld tot de play-offs.

Bij de andere twee duels in de groep stond er niets meer op het spel. Hongarije won moeizaam met 1-0 van de Faeröer en Letland klopte Andorra met 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen