Jong Oranje schiet niet veel op met remise in Kiev

10 oktober 2017, 18:55

Jong Oranje heeft de 3-0 overwinning op Jong Letland van afgelopen vrijdag geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Art Langeler bleef dinsdagavond in Kiev tegen Jong Oekraïne steken op een moeizaam 1-1 gelijkspel. Daardoor is deelname aan het EK 2019 serieus op de tocht komen te staan voor de Nederlandse talenten. 

Jong Oranje kwam in het EK-kwalificatieduel na een halfuur op achterstand. Viktor Kovalenko zette Jong Oekraïne op voorsprong door een strafschop, die was gegeven na hands van Denzel Dumfries, te verzilveren. Zodoende leek een nieuwe tegenslag aanstaande voor Jong Oranje, maar in de tweede helft kwamen de Nederlandse talenten langszij. Na een indrukwekkende versnelling van invaller Gervane Kasteneer op de rechtervleugel schoot Justin Kluivert de bal tegen de touwen. Kasteneer werd in de rust in het veld gebracht ten koste van Oussama Idrissi.

Bij Jong Oranje werden Bart Ramselaar en Riechedly Bazoer, die vrijdag nog basisspeler waren, vervangen door Guus Til en Pablo Rosario. Ramselaar kwam in de tweede helft nog wel als invaller in het veld, maar kon het slordige Nederland niet meer aan een zege helpen.

Daardoor staat Jong Oranje in de EK-kwalificatiegroep na vier duels op vijf punten. Slechts één van de vier wedstrijden werd gewonnen door het team van Langeler. Oranje staat derde achter Schotland (zes punten en duel minder) en Engeland (zeven punten en duel minder). Het EK is zodoende nog wel in zicht, maar de talenten zullen in de komende duels uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen