Huiberts investeerde afgelopen zomer vol in AZ's middenveld

10 oktober 2017, 16:07

Max Huiberts is tevreden met de transferzomer die AZ heeft gedraaid. De directeur voetbalzaken wilde vooral investeren in het middenveld van de Alkmaarders. "Er moest meer balans komen. Daarbij komt dat we hebben besloten om anders te gaan spelen, waardoor we ook andere type middenvelders moesten aantrekken", vertelt hij.

Via het eigen clubkanaal blikt de bestuurder terug op afgelopen zomer, waarbij voor de plekken op het middenveld Marko Vejinovic en Fredri Midtsjø werden gehaald. "Het is vreselijk voor Marko en voor AZ dat hij zo'n zware knieblessure heeft opgelopen. Marko is een mooi voorbeeld van een middenvelder die goed past bij ons nieuwe systeem, met de punt naar achteren. Met vier assists was hij belangrijk voor de aanvoer naar topscorer Wout Weghorst. Als je zo wilt spelen, is het essentieel dat er van achteruit naar voren gedacht wordt. Marko kiest liever voor diepte en risico dan voor breedte en zekerheid. Ja, hij doet inderdaad denken aan Rasmus Elm."

Voor het aantrekken van de Feyenoorder week AZ zelfs af van haar transferbeleid. "Normaal gesproken is AZ geen club die vaak een speler huurt. In dit geval zat er niets anders op. We konden namelijk geen betere speler krijgen voor die positie. We zijn voor de beste gegaan en zijn daardoor van ons beleid afgeweken door toch te huren. Overigens staat in ons beleid niet dat huren verboden is."

Fredrik Mitsjø

Als tweede man voor het middenveld werd de Noorse middenvelder van Rosenborg binnengehaald. "Fredrik heeft al een aantal jaar bewezen dat hij een stabiele basisspeler is bij Rosenborg, een topclub in Noorwegen. Hij heeft met die club veel prijzen gewonnen. Hij had meerdere opties, maar had al snel bepaald de stap naar AZ te willen maken."

Als verbeterpunt noemt Huiberts nog het scorend vermogen van Mitsjø. "Dat geldt ook voor Joris van Overeem en Mats Steuntjes, terwijl Guus Til dat van nature meer in zich heeft. Ik vind dat een middenvelder van AZ tussen de acht en twaalf goals per seizoen moet maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen