Giroud, Masuluke en Castellanos maken kans op Puskás Award

Giroud, Masuluke en Castellanos maken kans op Puskás Award

9 oktober 2017 – De drie genomineerden voor de Puskás Award 2017 zijn bekend. Arsenal-spits Olivier Giroud, keeper Oscarine Masuluke en speelster Deyna Castellanos zijn de voetballers die meedingen naar de prijs voor het mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. De winnaar wordt op maandag 23 oktober bekend gemaakt.Het genomineerde doelpunt van Castellanos is een bijzondere. Niet in de laatste plaats omdat haar Venezolaanse ploeggenote Daniuska Rodriguez vorig jaar nog werd genomineerd voor deze award. Nu is het dus de beurt aan de achttienjarige speelster, die haar goal maakte in de halve finale van het WK onder 17 jaar voor vrouwen. Een pareltje.

Normaliter staat Giroud niet bekend om zijn geweldige techniek of wonderschone goals. Maar de prachtige hakbal die hij maakte uit een ook al even fraaie counter namens Arsenal past op zeker in het rijtje genomineerden. De scorpion kick, zoals het doelpunt in Engeland wordt genoemd, bezorgde The Gunners bovendien de zege op Crystal Palace (2-0).

In de Eredivisie hadden we niet zo lang geleden de geweldige hakbal van doelman Martin Hansen in dienst van ADO Den Haag tegen PSV. Maar in Zuid-Afrika kan Oscarine Masuluke er ook wat van. Tegen Orlando Pirates bezorgde hij met een geniale omhaal zijn ploeg Baroka FC alsnog een punt. Met zijn treffer is hij bovendien de eerste keeper ooit die bij de laatste drie genomineerde zit voor de Puskás Award.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019